Jornada de Portes Obertes per a Nous Residents

18 de març - De 11 a 13 h

Presencial: Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (aula 1)
Online: Enllaç a la sessió on-line

 

Correus electrònics de contacte:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Presentació

Vols fer la residència a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta?

Vols fer la residència de l’especialitat Medicina Familiar i Comunitària?

Especialitats

Anàlisis Clíniques

El Laboratori Clínic del Camp de Tarragona-Terres de l’Ebre és un servei central que té prioritàriament una funció assistencial, que consisteix en oferir un servei de suport al diagnòstic amb la màxima qualitat tècnica i humana i amb eficiència econòmica. Amb aquesta missió som proveïdors de serveis òptims i eficients orientats al client amb l’objectiu de millorar continuadament. En aquest sentit el Laboratori va obtenir la certificació ISO 9001 l’any 2000, la qual s’ha anat renovant.

CAT

Anestesiologia i Reanimació

L’objectiu del Servei d’Anestesiologia i Reanimació és donar cobertura anestèsica a tots els procediments diagnòstics i terapèutics que siguin sol·licitats des dels diferents serveis de l’Hospital i el ractament de pacients amb dolor crònic no maligne.

CAT

Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia dóna resposta a la totalitat de les patologies i procediments que afecten el sistema musculoesquelètic, aguts i crònics, quirúrgics i no quirúrgics, amb la màxima qualitat assistencial i tècnica. En aquells casos en què, a causa de l’ocasionalitat de la patologia, el servei no la pot atendre, es deriva als centres amb el quals es mantenen uns convenis de col·laboració.

CAT

Infermeria Obstetrico-Ginecològica

La llevadora és la professional sanitari que, amb una actitud científica responsable i utilitzant els mitjans clínics i tecnològics adequats al desenvolupament de la ciència en cada moment, proporciona una atenció integral a la salut sexual, reproductiva i maternal de la dona, en la seva faceta preventiva, de promoció i d’atenció i recuperació de la salut, incloent així mateix l’atenció de la mare, en el diagnòstic, control i assistència de l’embaràs, el part i el puerperi normal i l’atenció al fill nadó sa, fins al 28è dia de vida.

Medicina Familiar i Comunitària

El metge de família és l’especialista que té una àrea de coneixement que engloba la persona com un tot, valorant els aspectes físics de la malaltia, però també els psicològics, socials i familiars, així com l’entorn on viu el malalt, les seves circumstàncies familiars i les seves relacions socials, que en gran mesura influeixen en el seu estat de salut.

CAT

Medicina Intensiva

El Servei de Medicina Intensiva té la missió d’atendre el pacient crític des de l’arribada a Urgències o, bé, des que es produeix la situació crítica a qualsevol unitat d’hospitalització convencional. S’hi atenen als pacients crítics fins que les circumstàncies hagin millorat i es pugui continuar el tractament en una altra unitat d’hospitalització o, bé, si fos necessari, fins tramitar el trasllat a un altre hospital per rebre atenció específica.

CAT

Medicina Interna

Medicina interna és un servei acreditat per L’Institut d’Estudis de la Salut Català i pel Ministerio de Sanidad y Servicios Sociales e Igualdad per a la formació de postgraduats en l’especialitat de Medicina Interna amb un programa que contempla tant els aspectes tècnics com actitudinals que ha de assolir un metge internista. Col·labora amb la Universitat Rovira i Virgili per impartir els 6è curs rotatori de la llicenciatura en Medicina I Cirurgia. Medicina interna està implicada en la recerca biomèdica i participa en diferents programes de recerca tant propis com multicèntrics.

CAT

Obstetrícia i Ginecologia

El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia constitueix un nucli important a l’Hospital Verge de la Cinta, a causa, en gran part, del volum assistencial. Desenvolupa tasques d’assistència a l’àrea d’hospitalització, urgències obstètriques i ginecològiques, consultes externes, proves a gabinets i assistència a atenció primària.

El Servei disposa d’acreditació docent per a l’especialitat d’Obstetrícia i Ginecologia amb una capacitat formativa d’un resident/any i, també, participa en la formació de residents d’altres especialitats (medicina familiar i comunitària i radiodiagnòstic), així com d’estudiants de medicina de la Universitat Rovira i Virgili. Com a Servei docent, s’hi fan tasques relacionades amb la recerca i la revisió dels protocols de l’especialitat.

CAT

Pediatria

El Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa és el centre de referència de les Terres de l’Ebre per a l’assistència de les patologies que afecten la salut de la població pediàtrica d’aquesta Regió Sanitària, així com per a la pràctica de bona part dels procediments necessaris per fer-ne el diagnòstic.

CAT

Radiodiagnòstic

L’especialitat de Radiodiagnòstic (més coneguda popularment i internacionalment com Radiologia), nascuda l’any 1895 a partir del descobriment per Roentgen dels Raigs X, és una de les especialitats mèdiques més joves i, en canvi, gaudeix d’una presència i influència decisives en la medicina moderna. Segons l’OMS, el 80% de les decisions mèdiques en el món desenvolupat es prenen amb el suport de les proves radiològiques. El radiòleg és un metge clínic que utilitza la imatge mèdica (no només els Raigs X sinó també la Ressonància Magnètica o l’ecografia) per ajudar a la diagnosi i el tractament del pacient.

Coneix el testimoni de residents MIR

Inés Romeu, MIR de quart any, ens parla del CAP Deltebre

Inés Romeu, metgessa al CAP Deltebre, ens explica com és el seu dia a dia com a resident de Medicina Familiar i Comunitària de quart any en aquest centre d’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre.

Pablo Ferrando, MIR de segon any, ens parla del Servei d’Anestèsia de l’HTVC

Pablo Fernando, MIR al Servei d’Anestèsia de l’HTVC, ens explica com és el seu dia a dia com a resident de segon any a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de l’ICS Terres de l’Ebre.

José Manuel Tomás, MIR de primer any, ens parla del Servei de Medicina Intensiva de l’HTVC

José Manuel Tomàs, MIR al Servei de Medicina Intensiva de l’HTVC, ens explica com és el seu dia a dia com a resident de primer any a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de l’ICS Terres de l’Ebre.

Elena Martínez, MIR de tercer any, ens parla del Servei de Pediatria de l’HTVC

Elena Martínez, MIR al Servei de Pediatria de l’HTVC, ens explica com és el seu dia a dia com a resident de tercer any a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de l’ICS Terres de l’Ebre.

T’has quedat amb ganes de més?

Coneix el nostre territori!

Vídeo que mostra el paisatge de les Terres de l’Ebre, des de les seves platges i cales verges fins a les muntanyes de l’interior, passant per l’omnipresent riu Ebre. Destinació perfecta per a amants de la natura, per als amants de la platja, per als que volen descobrir llocs singulars com el Delta de l’Ebre, la zona humida més gran de Catalunya i de les més importants de la regió mediterrània, per practicar trekking al Parc Natural dels Ports, per sortir amb bicicleta a la Via Verda i banyar-se a les piscines naturals que s’amaguen pels barrancs de l’interior, per perdre’s entre la història mentre es visita i coneix el patrimoni arquitectònic i cultural. Terres gastronòmiques, de vi, marisc, arròs, horta i productes amb denominació d’origen. Explora i comparteix Terres de l’Ebre.

Share This