Qui Som?

Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària

L’atenció continuada (guàrdies) dels EAP Tortosa Oest i Tortosa Est s’assumeix al CUAP El Temple a partir de les 21 h i durant 24 h els dies festius. Els equips d’Amposta i Deltebre realitzen la seva pròpia cobertura d’atenció continuada amb el mateix horari.

L’hospital de referència és l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), amb una capacitat de 250 llits. Acreditat per a la docència de Medicina Interna, Cirurgia ortopèdica i Traumatologia, Anàlisis Clíniques, Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia, Anestesiologia i Reanimació, Radiodiagnòstic i Medicina Intensiva, també imparteix docència a residents de Geriatria de la Unitat Docent de Geriatria de l’Hospital de la Santa Creu, centre sociosanitari de Jesús – Tortosa, de titularitat municipal.

Altres entitats que col·laboren amb la Unitat Docent són d’una banda, el Centre de Salut Mental Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, amb un hospital d’aguts i consultes externes, i d’altra banda l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, concretament el Centre de Drogodependències (CASS) i els serveis de Geriatria i PADES.

La Unitat Docent també té un conveni de col·laboració amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), on els residents realitzen la formació durant el quart any de l’especialitat.

Així mateix, des de l’any 2015-16 s’ha firmat un conveni de col·laboració (igual que la resta d’UD de Catalunya) amb l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques) per fer-hi formació en gestió d’incapacitat laboral i àrees relacionades. El període formatiu també és durant el quart any de l’especialitat.

El curs 2021-2022 hi ha 20 tutors acreditats, 6 al CAP El Temple, 3 al CAP Deltebre i 5 al CAP Baix Ebre, 2 al Cap Roquetes i 2 al Cap Amposta.

Els centres acreditats com a col·laboradors rurals: els consultoris de Tivenys i Bitem (EAP Tortosa Est). Xerta, Benifallet – Paüls i Alfara de Carles – Els Reguers i Aldover (EAP Tortosa Oest). Arnes-Prat de Compte (EAP Terra Alta) Torre de l’Espanyol, Ascó i Vinebre (EAP Flix), Rasquera (EAP Mora d’Ebre-Mora la Nova), Camarles (EAP L’Aldea-Camarles-L’Ampolla).

També comptem amb la figura del tutor hospitalari a l’HTVC.

És una unitat docent petita, pròxima a l’hospital de referència, de característiques comarcals i amb serveis bàsics, cosa que facilita la integració i la formació del resident d’MFiC. Destacaria la gran implicació dels serveis hospitalaris en la formació dels residents de família ja que a la majoria de serveis fas la teva formació de forma individual o com a molt amb algun altre company habitualment de la mateixa especialitat. Son serveis generals, sense grans sub especialitzacions la qual cosa afavoreix la formació integral del futur metge de família.

S’hi segueix un pla de formació individual, estable, sostenible i en evolució, fonamentat pels mateixos professionals amb la participació dels residents, individualitzat i adaptable a les demandes de nous recursos sanitaris.

Organigrama

Comissió de Docència

Centres Docents

Share This